Healthy Living: Stay Active One Step at a Time...

Janette Vooren

Het is één ding om een ​​oefening of een activiteit te starten. Maar iets heel anders is het om het om te zetten in een gewoonte, zodat je  actief blijft: week in, week uit. Als je hierbij problemen ondervindt, maak je geen zorgen. Je bent niet de enige!...

Je zult blij zijn om te horen dat er tal van trucjes zijn, die je kunt gebruiken om jezelf op de rails te zetten en daar te blijven. Het geheim zit in een gedegen planning en het omzetten in een automatische activiteit, zoals de hond (wellicht van de buren!) tweemaal daags uitlaten bijv; boodschappen te doen zonder auto, het uitstappen bij een eerdere halte of een keer de lift niet nemen.

Het fijne van actief zijn is, dat je onmiddelijk de voordelen ervan ondervindt. Je krijgt meer energie, je bent minder snel moe, je gewrichten zijn soepeler en je spieren worden sterker. Maar sommige van de belangrijkste voordelen hebben meer tijd nodig.

Jouw reden om actief te zijn en te blijven is erg belangrijk. Het werkt niet als je het doet omdat iemand anders dat wil, zoals je partner, je kinderen of misschien zelfs wel je huisarts. JIJ moet het willen en de voordelen ervan inzien!

Stel nu eens dat je al een programma hebt gestart om meer actief te worden, maar gewoon niet voelt dat je enige vooruitgang maakt. Dan wordt het tijd om doelen te zetten! Samen gaan we in overleg over wat die doelen zijn en welke activiteiten het best bij je passen. Wat voor de één werkt, hoeft niet altijd voor de ander effectief te zijn! Je moet er namelijk wel plezier in hebben, want anders werkt het niet. En een klein beetje 'stok achter de deur' is ook nooit weg! Werkt het volgens jou echt niet, of heb je moeite om te gaan, dan kan ik je helpen om erachter te komen wat er in de weg zit bij je. Dan kunnen we samen proberen de belemmeringen stukje bij beetje uit de weg te ruimen.

Aan het werk!

Het kan maanden duren om een macht der ​​gewoonte te vormen, dus elke dag is een stap in de goede richting.

Geef niet op, want elke dag is een stap in de goede richting...

Links